Soli

Er reageert iemand onder mijn naam, oningelogd. Ik log ALTIJD in onder een vast IP nummer. Als iemand een reactie bij je plaatst onder de naam Soli, oningelogd, dan ben ik dit niet. Ik heb wel zo’n vermoeden wie het is, iemand die mijn blogs dusdanig heeft verziekt dat hij er niet meer in komt.
Als ik bij je reageer, kun je dit controleren door op mijn naam te klikken.

22 thoughts on “Soli

  • Dank je, Grutte. Hij reageert bij mij onder verschillende namen en hetzelfde IP en pas nog met een IP uit Duitsland. Toen ik die ook al niet door liet, kwamen eerst de verbasteringen van mijn naam in reacties bij anderen en nu mijn hele naam. Het tekent de persoon ten voeten uit.

   Like

 1. Vreemde mensen. Dan denk ik begin zelf een blog en probeer iets leuks te schrijven. Lukt dat niet dan kun je altijd nog een spelletje spelen op de pc ipv een ander lastig te vallen. Oningelogde personen daar speel ik soms mee of ik verhuis ze naar de spambak als ze echt niet leuk zijn..

  Like

  • Het is iets persoonlijks denk ik, omdat hij niet over de drempel heen mag. Oningelogd mag best, als ik weet dat de bedoeling goed is maar deze persoon is berekenend en zuur. De opmerkingen werden ook steeds zuurder en dit is een soort afrekening. Typisch.

   Like

 2. Wat mijn reactie betreft, het gaat dan om de zgn spamaccounts. Iemand die al een account heeft en een tweede heeft aangemaakt om onder een andere naam te reageren

  Like

 3. Die iemand zegt dat iedereen zich Soli kan noemen omdat het land betekent en het maar een nickname is.
  Als los woord betekent het geen land maar dat terzijde.
  Soli is overigens een samenstelling van mijn namen en de 1e 4 letters uit mijn eerste naam.
  Natuurlijk zijn er meerdere Soli’s maar bedenkelijk wordt het als iemand reageert onder die naam op een forum waar ik ook zit, mensen denken dat ik het ben en daarop dan ook naar mij reageren.
  Nog bedenkelijker is dat die iemand bloggers in de waan laat dat ik het ben door niet te zeggen dat hij een andere Soli is. Ik werd ergens aangesproken onder mijn voornaam Dianne en die iemand heeft het zo gelaten zonder te vermelden dat hij een andere ‘Soli’ is.
  Die iemand zegt ook dat ik mezelf zo goed vind, kritiek als een aanval en bedreiging zie en de aaibaarheid van de bevestiging nodig heb. Die iemand zegt ook dat goede vrienden dat kunnen onderschrijven…
  Ja, ik vind mezelf goed. In ieder geval zo goed dat ik laat zien wat ik maak. Bevestiging is altijd prettig maar kritiek is zeer welkom, zolang het opbouwend is.
  Die iemand zegt ook dat ik moet bewijzen dat hij, X., degene is die mij lastig valt maar X heeft een bekende manier van schrijven en bovendien een stalk-achtige reactiedwang en denkt dan dat hij onder een andere naam wel doorkomt. Helaas moet ik X. teleurstellen want ook in complimenten blijft de deur gesloten. Verder heb ik de naam achter X. niet bekend gemaakt en zal ik dat ook niet doen. Dat X. zich aangesproken voelt, zegt genoeg. De bedreiging in de laatste opmerking, nl dat mijn woonplaats klein is, maakt dat dit blog voor X. potdicht blijft.

  Like

  • Bezitsdrang en je willen doen gelden over het hoofd van een ander. Welkom op de wonderlijke wereld van het internet. Het ruikt ook naar chantage, op het gemoed willen werken, dwang: als je niet doet wat ik wil, dan…
   Maar daar ben ik allergisch voor.
   Verder doe ik alles ingelogd omdat ik sta waar ik voor sta. Nooit oningelogd. Een reactie gaat vrijwel altijd gepaard met een like.

   Like

   • Ik heb je geliked :-)
    Ooit kende ik een schilder, en als die mensen over de vloer kreeg die hun as op de vloer tikten, want dat mag bij een kunstenaar, of probeerden af te dingen, want dat kan bij een kunstenaar, of op een andere manier zijn ruimte schonden omdat dat moet kunnen bij een kunstenaar, dan dreigde hij ze te tekenen, ze te zullen gebruiken voor een kritisch werk. Dan bonden ze meteen in.
    Het gaat niet over internet. Het gaat over een minimum aan respect. Als iemand dat niet op kan brengen heeft-ie niks bij je te zoeken dan er zelf in status op vooruit te gaan.
    Verder vind ik dat wie dan ook die op wie dan ook commentaar heeft, wat werkwijze of wat dan ook betreft, dit alleen op een zinnige manier kan uitwisselen als er in de grond begrip en gedeelde visie is. Heb ik ooit van Bas Roodnat geleerd. Hij zei, een criticus kan niets zinnigs zeggen over dat wat hij of zij niet begrijpt, en die moet dat dan ook niet willen, anders is het niet meer dan jaloers afkraken.

    Like

 4. Dank je. Mooie reactie! Zoiets zal het ook wel zijn.
  Ach, ik ben nog niet eens zo boos dat die persoon mij persoonlijk probeert aan te pakken om aandacht te krijgen maar mijn naam gebruiken en mensen in die waan laten, daar ben ik wel boos over, zeker als dan tegen mij ter verdediging gezegd wordt dat het een openbare naam is…
  Dan zeg je ook vriendelijk: ‘Sorry voor het misverstand maar ik ben een andere Soli dan diegene waar je op reageert.’
  Verder heb ik een schrijfsel gekregen van iemand die de persoon zgn verdedigde maar die iemand schat ik veel hoger in. Vreemd dat mensen zich achter andermans rokken willen verschuilen om veilig te kunnen landen na al die nauwe sprongen.

  Like

 5. Ik heb je bericht als “leuk” aangevinkt.Helaas is het helemaal niet zo leuk.Waar mensen zich tegenwoordig mee bezig houden…zielige mensen.

  Like

  • Ach ja, ook gedoe voor die persoon. ik hoef niet telkens iets anders in te vullen of van browser te wisselen.
   En verder doe ik gewoon wat ik leuk vind en dat blijf ik ook graag doen.
   Dank je wel!
   Groet, d

   Like

 6. Ja, wat vervelend hè, zo’n sukkel, Dianne.
  Misschien een (betrekkelijke) troost: ieder komt ze wel eens tegen, dit soort losers en pesters, ikzelf heb in ruim 6 jaar verblijf op internet ook mijn portie wel gehad…
  Je staat er in ieder geval niet helemaal alleen in…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s