Biografie

Di Storia, Voordracht Sint Servaasbrug, Soli

Dianne Soeters (Soli)
(1961 Maastricht – Heer) woont en werkt in Maastricht.
Sinds begin 2005 serieus begonnen met dichten, schrijft poëzie voor jeugd en volwassenen en sinds 2008 korte verhalen waarvan er op deze plek een aantal gepubliceerd zullen worden.Publiceerde in de e-zines Opspraak, De Gekooide Roos, ’t (muzen-) Koeriertje, Verlaine Schrijvers-magazine, Krakatau en Meander (zie de bespreking van het gedicht mon enfance, het interview in 2011 en de bijbehorende gedichten.

In december 2008 kwam een tweede dichtbundel uit: Wat blijven zal, maakt ademloos. In de Poëziekrant nr. 4, 2009 is deze bundel door Remco Ekkers besproken.
Deze bundel is ook kort besproken in het programma Boekentip van TV Limburg, door Peter Winkels.

In augustus 2007 kwam de gedichtenbundel het water zingt uit bij mijn toenmalige uitgeverij Hernia & Co en kwam er een tweewoorden-gedicht, beweging verankerd, in opdracht van de Gemeente Maastricht ter gelegenheid van de restauratie van de eerste boog van de Sint Servaasbrug.
Deze twee woorden zijn in messing vastgelegd en liggen in sporen in het voetpad onder de 1e boog aan de Kesselskade in Maastricht.

Di Storia, Beweging Verankerd, Soli

In 2012 werd het gedicht Thalla gepubliceerd in:
Querido’s Poëziespektakel 5 Er zit een feest in mij! Verzameld door Ted van Lieshout met werk van 25 illustratoren en 85 dichters:
Em. Querido’s uitgeverij BV 2012


images

In 2013 werd de bloemlezing: ‘Station Reuver Limburgse Dichters Dichterbij’ uitgebracht met daarin twee van mijn gedichten.
Gedicht Meisje
Het internetmagazine De Vallei van Francois Vermeulen publiceerde in oktober 2014 een van mijn gedichten bij het schilderij ‘Escape’ van Els Brouwer.
De Vallei

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s