Station Reuver Limburgse Dichters Dichterbij

Foto: Herman Bors

Foto: Herman Bors

Vorig jaar januari, op gedichtendag 2012, ben ik gevraagd door Peter Winkels van Eskacé (Stichting Kunst en Cultuur gemeente Beesel), voor Dichters dichterbij in de geweldige ambiance: Brasserie de Vertraging, Station Reuver. Er werden twee dichters geïnterviewd over een van hun gedichten. Foto 1. en 2.
Het gedicht werd geprojecteerd maar ook op papier uitgedeeld. Publiek kon zo actief deelnemen en vragen stellen. Het was een geweldige ervaring. Niet in de laatste plaats omdat ik gekoppeld was aan de dichter Leo Herberghs, maar ook omdat we van te voren op een heerlijk diner werden getrakteerd – dat was voor mij al meer dan genoeg – ☺
Peter Winkels wierp zich op als prettig interviewer en het publiek was enthousiast aandachtig.

Nu is er een bloemlezing uitgekomen, als afsluiting van 10 poëziemanifestaties: Station Reuver Limburgse Dichters Dichterbij , met gedichten van al die Limburgse dichters die te gast waren, zoals: Frans Budé, Koos van den Kerkhof, Paul Hermans, Herman Verweij, Michiel van Rooij, Frits Criens, Hans Dekkers, Danny Danker, Jos Versteegen, Hans van Bergen, Daan Doesborgh, Dianne Soeters, Leo Herberghs, Jos Rosenboom, Amber Helena Reisig, Quirien van Haelen. Leo Hermens, Chrétien Breukers en presentator Peter Winkels. De bundel is samengesteld door Peter Winkels en mooi strak vormgegeven door Sanne Verdonck en Laurens-Jan Pubben; met foto’s van Herman Bors.

Gisteren is de bundel ook gepresenteerd in Boekhandel De Tribune in Maastricht waar een aantal gastdichters, waaronder ik, gedichten voordroegen.voordracht

Dat er een fout in de titel van een van mijn gedichten is geslopen, is te vergeven. De bundel is mooi vormgegeven en een aanrader voor wie van bloemlezingen houdt.

limburge-dichters-dichterbij-600x425
Meer info op: www.eskace.nl
Gedicht Meisje

 

6 thoughts on “Station Reuver Limburgse Dichters Dichterbij

  1. Bericht voor de pseudo’s van R.K.: Als je nou echt denkt dat dat mij enigzins boeit? Nee, hoor.
    Mij heb je er niet mee. Ik ben die kritiek allang voorbij. Maar om iets niet of nauwelijks te lezen en anderen daarmee weg te vegen, is flauw en kort door de bocht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s