Liefde aan een hangslot



De brug hing er vol mee:
namen, data, hartjes op sloten, in alle maten en kleuren.
Op Wiki staat: ‘Bij de verering van Sint Raymundus Nonnatus brengen gelovigen hangsloten op het altaar aan om geheimen te beschermen en roddels te stoppen’, maar hier wordt iets anders bedoeld en, dat staat ook op Wikipedia: die traditie begon in de Hongaarse stad Pécs.
Je bezegelt namelijk je liefde door een hangslot aan een brugreling of een hek vast te maken.

Liefde aan een hangslot.

Als je je liefde hebt verzegeld, gooi je de sleuteltjes weg want ware liefde gaat nooit meer los. Dat is althans de bedoeling.

Di Storia, De sleutelstjes, Soli














De sleuteltjes vonden we per toeval, heus waar, op een bloemenmarkt verderop.


ds


De foto’s zijn van de Pont Notre Dame in Parijs.
(1 mei 2012)

8 thoughts on “Liefde aan een hangslot

  1. Het heeft wel iets ja. Zijn er ook koppeltjes die jaren later gaan controleren of hun slotje er nog hangt ? En die dat met een kuis geweten opzoeken ? Zomaar een cynische gedachte …

    Like

    • Ik betrapte me ook op een cynische gedachte toen ik de slotjes zag en denk dat dat ook wel een beetje in de tekst zit:-) Geen idee of mensen hun slotjes nog gaan zoeken, ik ken ze niet. Maar Parijs is romantisch, ook met een andere partner als die op het pad gekomen is en met welke emotie naar de slotjes dan ook. Maar om dan nog een keer zo’n slotje op te hangen, tegen beter weten in?

      Like

  2. Ik zag in Parijs ook massa’s sloten aan bruggen hangen. De gids wist te vertellen dat het de spuigaten uitloopt en er stemmen opgaan om die binnenkort te verwijderen. Afwachten dan maar wat er gaat gebeuren met die duizenden sloten. Wel heel mooi op de foto gezet.

    Like

  3. In Amsterdam schijnt een brug te zijn met dezelfde traditie.
    Vreemd genoeg ergerde een buurtbewoner zich hieraan.
    En heeft hij geprobeerd om alle sloten los te zagen ….
    Een liefdeloze daad!

    Like

Plaats een reactie